KONTAKTA OSS 2017-09-18T07:37:18+00:00

Välkommen till Gällivare!

Gällivare Turistcenter välkomnar dig som besökare att kontakta oss för tips om boende, restauranger, evenemang och sevärdheter. Vi kan också hjälpa dig att hitta aktiviteter som passar dig och ditt sällskap samt att boka dessa.

I butiken, som finns på entréplan i Gällivare järnvägsstation, hittar du också fina souvenirer som renskinn, tennarmband och våra populära Gällivare-produkter. När du hälsar på i butiken vill vi tipsa dig om att besöka Laponiaentrén en trappa upp. Utställningen visar lite om varför Laponia utsetts till världsarv och hur samerna har levt och verkat i området under tusentals år. Laponiaentrén i Gällivare visar ungefär en femtedel av den utställning som finns i naturum Laponia, ute i världsarvet vid Stora Sjöfallet.

Gällivare är också hem till två gruvor: Aitik som är Sveriges största koppardagbrott och LKAB som är världens näst största järnmalmsgruva under jord. Båda gruvorna är populära besöksmål som du kan besöka året runt. Kontakta oss så bokar vi din gruvtur!

Välkommen!
Eva, Saeko, Britt, Eva & Kevin

+46 (0)970-166 60
info@gellivarelapland.se

Turistcenters öppettider

Måndag -fredag 09:00 – 17:00               Lördag – söndag: stängt

Turistcenter erbjuder bagageförvaring

Dag

SEK40

Längre tid

SEK100

Läs gärna våra broschyrer

vinter/vår

Läs online

sommar/höst

Läs online

Gällivarekartan

Läs online

vintermagasinet

Läs online

fiske

Läs online

mat

Läs online

Vad gör Visit Gellivare Lapland?

Visit Gellivare Lapland är en ekonomisk förening med ett flertal samarbetspartners inom besöksnäringen. Sedan 2006 arbetar Visit Gellivare Lapland med att marknadsföra och sälja Gällivare som destination runt om i världen. Visit Gellivare Lapland driver också Gällivare Turistcenter på uppdrag av Gällivare kommun.

Vad är Swedish Lapland?

Visit Gellivare Lapland har ett nära samarbete med Swedish Lapland Visitors Board som är regionens officiella företrädare för besöksnäringen inom regionen.

Läs mer om Swedish Lapland.

Vad är DCB-projektet?

Under perioden 150701–171231 pågår EU-projektet Destination Capacity Building in Swedish Lapland, som syftar till att hjälpa företagen inom besöksnäringen i Swedish Lapland att utvecklas och växa. Satsningen ska hjälpa hela besöksnäringen att växa ännu mer.

Läs mer om DCB-projektet.

Vad gör Gällivare Turistcenter?

Medan Visit Gellivare Lapland arbetar med marknadsföringen av Gällivare mot potentiella besökare, arbetar Turistcenter med besökarna när de är på plats. Turistcenter finns i dag i järnvägsstationen och på övre plan finns Visit Gellivare Laplands kontor. I uppdraget att driva Turistcenter ingår också att informera om evenemang som sker i kommunen.

Eva Olsson
VD

eva@gellivarelapland.se
+46 (0)970-166 66

Saeko Nyberg
Marknadsansvarig

saeko@gellivarelapland.se
+46 (0)970-166 67

Britt Siljegrund
Turistcenter & inköpsansvarig

britt@gellivarelapland.se
+46 (0)970-166 60

Eva Kågren
Turistcenter & Laponiaentrén

info@gellivarelapland.se
+46 (0)970-166 60

Kevin Warrington
Turistcenter & kommunikationsansvarig

kevin@gellivarelapland.se
+46 (0)970-166 60